ΥΓΕΙΑ

Το ελαιόλαδο και η υπέρταση

Από επιστημονικές μελέτες έχει βρεθεί ότι υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ της διατροφής και της πίεσης. Οι χορτοφάγοι και όσοι ακολουθούν Μεσογειακή Διατροφή τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο ελαιόλαδο, δημητριακά, λαχανικά και φρούτα, και λιγότερες τροφές που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα, όπως το βούτυρο, τα γαλακτοκομικά, το τυρί και το κρέας. Η πίεση είναι γενικώς χαμηλότερη σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων συγκριτικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί ποιά ακριβώς στοιχεία ευθύνονται για τις αντιυπερτασικές επιδράσεις της διατροφής μεσογειακού τύπου, διάφορες μελέτες υποδεικνύουν ότι είναι ένας συνδυασμός ευνοϊκών παραγόντων (βλ. Παραπλεύρως) που οδηγεί στη χαμηλότερη πίεση.
Μια πρόσφατη μελέτη υποδεικνύει ότι η προσθήκη του ελαιόλαδου σε μια κατά τα άλλα αμετάβλητη διατροφή μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη μείωση της πίεσης – επίδραση η οποία δείχνει να είναι μοναδικό στοιχείο του ελαιόλαδου, και δε σχετίζεται απλώς με την περιεκτικότητά του σε ΜΑΛΟ.

Ευνοϊκοί παράγοντες της Μεσογειακής Διατροφής

· Χαμηλά κορεσμένα λιπαρά

οξέα (ΚΛΟ)

· Υψηλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ΜΑΛΟ) από το ελαιόλαδο

· Υψηλοί σύνθετοι υδατάνθρακες και ίνες

· Υψηλά ιχνοστοιχεία (π.χ. κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες)

· Χαμηλό αλάτι


Προηγούμενη Σελίδα        http://www.elaiolado.com        Προηγούμενη Σελίδα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Βιολογικό ελαιόλαδο Ηρακλείου Κρήτης απο τον παραγωγό, πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας απο την Δ.Υ.Ο., έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φετινό, ψυχρής έκθλιψης, 2,5 ευρω / κιλο, ελάχιστο 100 κιλά. Χωρίς ραντίσματα ούτε με βιολογικά σκευάσματα, δακοπαγίδες για προστασία. Χλωρά φυσική λίπανση με μυδική, βίκο και πρόβατα ελευθέρας βοσκής, αντί για λιπάσματα. Ελαφρύ ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα μικρότερη απο 1 οξέο. Σταύρος τηλ. 2810542353 & 6973495960

Advertised by Ati Advertising on www.idx.