ΥΓΕΙΑ

Το ελαιόλαδο και ο διαβήτης

Ο διατροφικός χειρισμός και η μείωση του βάρους είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη και τη θεραπεία του μη εξαρτώμενου από την ινσουλίνη σακχαρώδους διαβήτη (non-insulin-dependent diabetes mellitus - NIDDM). Αυστηρές συμβουλές έχουν δοθεί στο παρελθόν σε ασθενείς που είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο και σε εκείνους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη NIDDM να περιορίσουν την πρόσληψη ολικών λιπαρών μειώνοντας την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών οξέων και να αυξήσουν την πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων.

Ορισμένοι ερευνητές, ωστόσο, έχουν διαπιστώσει ότι μια διατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε λιπαρά ενδέχεται να επιτείνει την τριγλυκεριδαιμία, και έτσι για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη NIDDM συνίσταται η χρήση διατροφής εμπλουτισμένης με ΜΑΛΟ και με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Η διατροφή που είναι πλούσια σε ΜΑΛΟ και χαμηλή σε ΚΛΟ δείχνει να βελτιώνει το λιπιδικό προφίλ και σχετίζεται με καλύτερο έλεγχο της γλυκαιμίας σε σχέση με μια διατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες.

Συνεπώς, η χαρακτηριστική Μεσογειακή Διατροφή, που είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και ΜΑΛΟ με πλούσιο περιεχόμενο σε ίνες, ενώ περιέχει λίγα ΚΛΟ, είναι ιδανική για τους διαβητικούς. Η συνολική περιεκτικότητα της διατροφής σε λιπαρά μπορεί να τροποποιείται σε καθημερινή βάση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού, αυξομειώνοντας απλώς την ποσότητα ελαιόλαδου που χρησιμοποιείται.
Προηγούμενη Σελίδα        http://www.elaiolado.com        Προηγούμενη Σελίδα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Βιολογικό ελαιόλαδο Ηρακλείου Κρήτης απο τον παραγωγό, πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας απο την Δ.Υ.Ο., έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φετινό, ψυχρής έκθλιψης, 2,5 ευρω / κιλο, ελάχιστο 100 κιλά. Χωρίς ραντίσματα ούτε με βιολογικά σκευάσματα, δακοπαγίδες για προστασία. Χλωρά φυσική λίπανση με μυδική, βίκο και πρόβατα ελευθέρας βοσκής, αντί για λιπάσματα. Ελαφρύ ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα μικρότερη απο 1 οξέο. Σταύρος τηλ. 2810542353 & 6973495960

Advertised by Ati Advertising on www.idx