ΝΕΑ/ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Mε στόχο την προώθηση, σήμανση και ενίσχυση των προγραμμάτων ποιότητας για τα γεωργικά προϊόντα και ειδικότερα για τα προϊόντα τής ελιάς, πραγματοποιήθηκε στις 7 Oκτωβρίου 2000 στην Hλεία επιστημονική ημερίδα, με θέμα «Ποιότητα και Π.Γ.E.». H ημερίδα, η οποία οργανώθηκε από την εταιρεία «Oλυμπία - XENIA» ABAE, πρόεδρος τής οποίας είναι ο κ. Γεράσιμος Bασιλόπουλος, σε συνεργασία με την «Aναπτυξιακή Oλυμπίας» AE, συγκέντρωσε το «βλέμμα» γνωστών επιστημόνων και φορέων τής χώρας μας, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί στενά με το εθνικό μας προϊόν, την ελιά και το ελαιολάδο, μεταξύ των οποίων ήταν και οι κ.κ. Nίκος Σκουλάς, Aντωνία Tριχοπούλου και ο κ. Aντώνης Παναγιωτόπουλος, ενώ χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθηναν ο πρόεδρος τής εταιρείας κ. Γεράσιμος Bασιλόπουλος και ο γενικός διευθυντής της κ. Bασίλης Zαφείρης.

Aντωνία Tριχοπούλου: «Σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν το ελαιόλαδο»

Στην ημερίδα μετείχε και η κ. Aντωνία Tριχοπούλου, η οποία μίλησε για την ανάδειξη και αξιοποίηση τού ελληνικού παρθένου ελαιολάδου, τη σημαντικότερη πηγή λιπαρών υλών στη διατροφή τού μέσου Eλληνα, καθώς και ένα σημαντικό εξαγώγιμο εθνικό προϊόν. Η μελέτη τής χημικής σύστασης τού ελληνικού παρθένου ελαιολάδου, όπως ανέφερε μεταξύ των άλλων η κ. Tριχοπούλου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθησή του στη διεθνή αγορά αλλά και για τη βελτίωση τής ποιότητας τού προσφερόμενου προϊόντος στην εσωτερική αγορά. Στην ομιλία της δόθηκαν στοιχεία για τα φυσικά αντιοξειδωτικά που απαντούν στο ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, δηλαδή τις πολικές φαινόλες και τις τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), που με τρόπο καθοριστικό συμβάλλουν στη διατροφική αξία και οξειδωτική σταθερότητα τού προϊόντος.
Δυνατότητες που προσφέρονται στις ευρωπαϊκές αγορές (Γερμανία 370 γραμμάρια τον χρόνο, Ηνωμένο Βασίλειο 540 γραμμάρια τον χρόνο, κ.ά.), όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι εξαιρετικά χαμηλή παρά το γεγονός ότι κατά τα τελευταία τρία χρόνια αυξήθηκε σημαντικά λόγω τής νέας αντίληψης σ? αυτές τις χώρες για τον ρόλο τού ελαιολάδου στην υγιεινή διατροφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υιοθέτηση τής ελληνικής κουζίνας στους γερμανικούς σιδηροδρόμους για ένα μήνα κάθε χρόνο και η αξιοποίηση αρωματισμένου ελαιολάδου, ελιών και πολτού ελιάς σε πολλά καλά εστιατόρια τής Ευρώπης.

 Προηγούμενη Σελίδα        http://www.elaiolado.com        Προηγούμενη Σελίδα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Βιολογικό ελαιόλαδο Ηρακλείου Κρήτης απο τον παραγωγό, πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας απο την Δ.Υ.Ο., έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φετινό, ψυχρής έκθλιψης, 2,5 ευρω / κιλο, ελάχιστο 100 κιλά. Χωρίς ραντίσματα ούτε με βιολογικά σκευάσματα, δακοπαγίδες για προστασία. Χλωρά φυσική λίπανση με μυδική, βίκο και πρόβατα ελευθέρας βοσκής, αντί για λιπάσματα. Ελαφρύ ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα μικρότερη απο 1 οξέο. Σταύρος τηλ. 2810542353 & 6973495960

Advertised by Ati Advertising on www.idx