ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΕΛΙΑΣ

Τα έργα του ταξιδεύουν σ’ όλο τον κόσμο κυρίως μέσω των τουριστών που τα αγοράζουν όταν επισκέπτονται την Κρήτη, θέλοντας να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι αληθινής κρητικής τέχνης από ξύλο ελιάς.
Ο κ. Λευτέρης Κωνσταντάκης στο εργαστήριο του στους Βώρους δημιουργεί από το ξύλο της ελιάς μικρά έργα τέχνης που ξεχωρίζουν για την αισθητική τους και την άψογη τεχνική τους. Κορνίζες, κηροπήγια, γουδιά, χαρτοκόπτες, πρωτότυπες κάβες, σαλατιέρες, γαβάθες, κομπολόγια, αποτελούν μονάχα ένα μέρος της μεγάλης ποικιλίας των καλόγουστων αντικειμένων που αγοράζονται φανατικά από τους τουρίστες και βοηθώντας να… «ξεπλύνουν την ντροπή» οι Κρητικοί για το πλήθος των ταϊβανέζικων σουβενίρ που κατακλύζουν την κρητική αγορά και πωλούνται στους ξένους επισκέπτες ως έργα κρητικής παράδοσης φτιαγμένα από… ντόπιους τεχνίτες.
Η επεξεργασία του ξύλου της ελιάς γίνεται με οικολογική ευαισθησία από τον Κωνσταντάκη ο οποίος δε χρησιμοποιεί τοξικά βερνίκια και χρώματα.
Το ξύλο της ελιάς είναι ξύλο είναι ξύλο συμπαγές, δύσκολο στην ξήρανση και απαιτεί ιδιαίτερη επεξεργασία. Απαιτούνται ειδικά μηχανήματα ξήρανσης και απομηκυτοποίησης ώστε να φτάσει στα χέρια του αγοραστή ένα καλό προϊόν με ποιότητα, μας λέει ο κ. Κωνσταντάκης αποκαλύπτοντας την τελειομανία που τον διακρίνει πάνω στη δουλειά του.
Προηγούμενη Σελίδα        http://www.elaiolado.com        Προηγούμενη Σελίδα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Βιολογικό ελαιόλαδο Ηρακλείου Κρήτης απο τον παραγωγό, πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας απο την Δ.Υ.Ο., έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φετινό, ψυχρής έκθλιψης, 2,5 ευρω / κιλο, ελάχιστο 100 κιλά. Χωρίς ραντίσματα ούτε με βιολογικά σκευάσματα, δακοπαγίδες για προστασία. Χλωρά φυσική λίπανση με μυδική, βίκο και πρόβατα ελευθέρας βοσκής, αντί για λιπάσματα. Ελαφρύ ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα μικρότερη απο 1 οξέο. Σταύρος τηλ. 2810542353 & 6973495960

Advertised by Ati Advertising on www.idx.