ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΟΤ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα χρησιμοποιήσει την ελιά ως μέσο τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ο ΕΟΤ βρίσκεται σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) για τον προγραμματισμό και την παράλληλη υλοποίηση ενεργειών για την ανάδειξη της τουριστικής σημασίας παλαιών ελαιοτριβείων και συνδυασμένων ενεργειών αγροτουρισμού και ανάδειξης παραδοσιακών κτιρίων σε συνδυασμό πάντα με την ελιά.

Αυτό το πρόγραμμα του ΕΟΤ, καθώς και οι συνεργασίες του με το ICOMOS και τον ΠΟΤ, θα παρουσιαστούν στην τουριστική έκθεση “Φιλοξένια” στη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου ο ΕΟΤ έχει ήδη κυκλοφορήσει αφίσες με παραδοσιακά προϊόντα και το λάδι, στο πλαίσιο της προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού, ενώ στο λογότυπο για το 2004 του ΕΟΤ αναδεικνύεται η ελιά.

Κατά τη διάρκεια του 2004 και ειδικότερα των Ολυμπιακών Αγώνων θα προβληθεί από τον ΕΟΤ το σύμβολο της ελιάς, που συνδυάζει την ολυμπιακή εκεχειρία, την παραδοσιακή μορφή της ελληνικής γαστρονομίας και του παραδοσιακού τρόπου ζωής των Ελλήνων αλλά και ως σύμβολο του θρησκευτικού τουρισμού.

Εξάλλου, η πανηγυρική ανακήρυξη του “δρόμου της ελιάς” σαν πέμπτης Πολιτιστικής διαδρομής της Unesco κατ’ αντιστοιχία του “δρόμου του μεταξιού” θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Παράλληλα, στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) που θα γίνει στο Πεκίνο στα μέσα Οκτωβρίου και όπου θα συμμετέχουν πάνω από 800 σύνεδροι, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προτίθεται να παρουσιάσει στις αντιπροσωπείες Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της σχετική πρωτοβουλία του για το “δρόμο της ελιάς”.

Προηγούμενη Σελίδα        http://www.elaiolado.com        Προηγούμενη Σελίδα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Βιολογικό ελαιόλαδο Ηρακλείου Κρήτης απο τον παραγωγό, πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας απο την Δ.Υ.Ο., έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φετινό, ψυχρής έκθλιψης, 2,5 ευρω / κιλο, ελάχιστο 100 κιλά. Χωρίς ραντίσματα ούτε με βιολογικά σκευάσματα, δακοπαγίδες για προστασία. Χλωρά φυσική λίπανση με μυδική, βίκο και πρόβατα ελευθέρας βοσκής, αντί για λιπάσματα. Ελαφρύ ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα μικρότερη απο 1 οξέο. Σταύρος τηλ. 2810542353 & 6973495960

Advertised by Ati Advertising on www.idx.