ΔΙΑΦΟΡΑ

ΛΑΔΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ


Η λαϊκή ιατρική χρησιμοποιούσε το ελαιόλαδο σαν αφροδισιακό, ενώ το ρητό που επαναλαμβάνονταν σε όλες τις περιοχές που παρήγαν λάδι ήταν το γνωστό: «φάε λάδι κι έλα βράδυ».
Στην Κρήτη, το ωμό λάδι, και ειδικότερα αυτό που προέρχονταν από άγριες ποικιλίες ελιών θεωρούταν ισχυρό αφροδισιακό. Μέχρι πρόσφατα, άλλωστε, υπήρχε παράδοση- στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας- τα νιόπαντρα ζευγάρια να τρώνε ψωμί βουτηγμένο στο πρώτο λάδι της χρονιάς (σοδειάς), εφόσον το θεωρούσαν ελιξίριο γονιμότητας.
Στη Θεσσαλία συνέκριναν το λάδι με το βούτυρο, θεωρώντας ότι το βούτυρο- σε αντίθεση με το λάδι- προκαλούσε το σβήσιμο της ερωτικής επιθυμίας.
Προηγούμενη Σελίδα        http://www.elaiolado.com        Προηγούμενη Σελίδα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Βιολογικό ελαιόλαδο Ηρακλείου Κρήτης απο τον παραγωγό, πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας απο την Δ.Υ.Ο., έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φετινό, ψυχρής έκθλιψης, 2,5 ευρω / κιλο, ελάχιστο 100 κιλά. Χωρίς ραντίσματα ούτε με βιολογικά σκευάσματα, δακοπαγίδες για προστασία. Χλωρά φυσική λίπανση με μυδική, βίκο και πρόβατα ελευθέρας βοσκής, αντί για λιπάσματα. Ελαφρύ ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα μικρότερη απο 1 οξέο. Σταύρος τηλ. 2810542353 & 6973495960

Advertised by Ati Advertising on www.idx.