Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Από τις Μύριες ελιές, που προέρχονταν από την ιερή ελιά της Αθηνάς, έπαιρναν το λάδι - έπαθλο για τους νικητές των Παναθηναίων Αγώνων.
Το πόσο πολύτιμο θεωρούσαν οι Έλληνες το δέντρο της ελιάς αποδεικνύεται και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου μοναδικό έπαθλο των νικητών ήταν ένα στεφάνι από κλαδί άγριας ελιάς, ο λεγόμενος κότινος. Ένα μικρό αγόρι του οποίου ζούσαν και οι δύο γονείς, έκοβε με χρυσό ψαλίδι τόσα ακριβώς κλαδιά όσα και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών, από την Καλλιστέφανο ελιά και τα πήγαινε στον ναό της θεάς Ήρας. Από εκεί τα έπαιρναν οι Ελλανοδίκες και έφτιαχναν τα στεφάνια των αθλητών. Οι αθλητές των αρχαίων αγώνων είχαν τη συνήθεια να αλείφουν το σώμα τους με λάδι πριν από την άσκηση στα γυμναστήρια για να διατηρήσουν την ελαστικότητα των μυών τους.


Προηγούμενη Σελίδα        http://www.elaiolado.com        Προηγούμενη Σελίδα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Βιολογικό ελαιόλαδο Ηρακλείου Κρήτης απο τον παραγωγό, πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας απο την Δ.Υ.Ο., έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φετινό, ψυχρής έκθλιψης, 2,5 ευρω / κιλο, ελάχιστο 100 κιλά. Χωρίς ραντίσματα ούτε με βιολογικά σκευάσματα, δακοπαγίδες για προστασία. Χλωρά φυσική λίπανση με μυδική, βίκο και πρόβατα ελευθέρας βοσκής, αντί για λιπάσματα. Ελαφρύ ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα μικρότερη απο 1 οξέο. Σταύρος τηλ. 2810542353 & 6973495960

Advertised by Ati Advertising on www.idx.g