Καλωσήρθατε στο www.elaiolado.com

Λίγα λόγια για τους σκοπούς και τους στόχους του www.elaiolado.com

Στον χώρο αυτό φιλοδοξούμε να συγκεντρώσουμε σημαντικά στοιχεία που σχετίζονται με την ελιά και το ελαιόλαδο, το ευλογημένο αυτό δένδρο που η συμμετοχή του στην διατροφή του ανθρώπου της μεσογείου, -με πρωτοστάτη τον Έλληνα και κυρίως τον Κρητικό- χάνεται στα βάθη της ιστορίας και μας την θυμίζουν μόνο οι φωνές λίγων φιλάνθρωπων επιστημόνων και τα λίγα εναπομείναν υπεραιονόβια ελαιόδενδρα που έχουν απομείνει στον κόσμο και τα μακροβιότερα αυτών στην Κρήτη.
Εδώ θα βρείτε σημαντικά και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία, για την συμμετοχή του ελαιολάδου στην καλή υγεία των μεσογειακών λαών και ιδιαίτερα των Κρητικών, οι οποίοι μέχρι πριν παραδοθούν στις ξενόφερτες συνήθειες διατροφής, είχαν καταγραφεί ως ο μακροβιότερος λαός της Ευρώπης.
Στον χώρο αυτό εκτός από τις χρήσιμες γνώσεις (πολλές από αυτές απαραίτητες σε όλους μας), θα βρείτε χρήσιμες διευθύνσεις και πληροφορίες για όλους τους παράγοντες που αποτελούν τους συνεχιστές της καλλιέργειας και τυποποίησης της ελιάς και του ελαιολάδου, τους οργανισμούς πιστοποίησης της ποιότητας και της γεύσης, αλλά και τεχνίτες που από το ξύλο του ευλογημένου αυτού δένδρου φτιάχνουν καλαίσθητα αριστουργήματα φιλικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχόλια, τις προτάσεις βελτίωσης αλλά και τις γνώσεις σας πάνω στο εθνικό, από αρχαιοτάτων χρόνων, αυτό προϊών το ελαιόλαδο.

Ευχόμαστε καλή και εποικοδομητική περιήγηση στις σελίδες του, η ομάδα εργασίας του www.elaiolado.com


Προηγούμενη Σελίδα        http://www.elaiolado.com        Προηγούμενη Σελίδα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Βιολογικό ελαιόλαδο Ηρακλείου Κρήτης απο τον παραγωγό, πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας απο την Δ.Υ.Ο., έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φετινό, ψυχρής έκθλιψης, 2,5 ευρω / κιλο, ελάχιστο 100 κιλά. Χωρίς ραντίσματα ούτε με βιολογικά σκευάσματα, δακοπαγίδες για προστασία. Χλωρά φυσική λίπανση με μυδική, βίκο και πρόβατα ελευθέρας βοσκής, αντί για λιπάσματα. Ελαφρύ ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα μικρότερη απο 1 οξέο. Σταύρος τηλ. 2810542353 & 6973495960

Advertised by Ati Advertising on se.gr